Lore Verstraete

Lore Verstraete werkt al vanaf 2000 met hart en ziel in het Zeeuwse Tholen. Ze studeerde af in 1997 in Leuven aan de Katholieke Universiteit voor Motorische Revalidatie en Kinesitherapie. Daarna volgde ze een opleiding voor osteopathie aan de I.A.O. in Gent, waar ze in 2000 haar diploma behaalde. Verder heeft ze een opleiding gevolgd in de fasciatherapie Methode Danis Bois. Lore is getrouwd met Pieterjan en ze hebben samen 3 kinderen: Warre, Rhune en Briek.

“Anatomie en pathologie hebben mij altijd heel erg gefascineerd en na al die jaren vind ik osteopathie nog steeds een ongelofelijk interessant beroep, en ik had voor mezelf geen betere job kunnen vinden. Mensen komen bij mij met erg uiteenlopende klachten. De enorme variëteit aan patiënten, maakt dat een dag voorbij vliegt.
Als osteopaat probeer ik de puzzelstukjes in mekaar te laten passen. De zoektocht naar wat nu de oorzaak van de klachten is, is telkens een uitdaging. Dat kan een houdingsprobleem zijn, overbelasting, stress, structurele of emotionele blokkades, voeding of trauma enzovoort. Ik kan nog steeds versteld staan hoe een lichaam kan reageren op een behandeling en ‘zelf’ in werking schiet, zowel na een manipulatie, als na een zachte fasciale techniek. De combinatie van beide behandelingstechnieken en het bekijken wat voor elke patiënt afzonderlijk het beste werkt, vind ik daarom erg motiverend. Ook de preventie en opvolging vind ik zeer belangrijk.
Ik probeer steeds het beste van mezelf te geven, maar het feit dat ik mijn werk zo graag doe maakt dit eigenlijk heel gemakkelijk!”