Wouter Bekaert

Wouter Bekaert is sinds juli 2001 werkzaam als osteopaat in Zeeland en is stilaan verankerd in de Zeeuwse klei. Wouter Bekaert behaalde in 1998 aan de Universiteit Gent zijn licentiaatdiploma in de Motorische Revalidatie en Kinesitherapie (fysiotherapie) en studeerde daarna aan de International Academy of Osteopathy te Gent, waar hij als osteopaat afstudeerde in 2001.In 2010 behaalde hij zijn diploma in de kinderosteopathie na een tweejarige postgraduate opleiding (Panta Rhei).

“In de osteopathie ga je op zoek naar de oorzaak van de klacht. Wij zoeken die oorzaak in de beweeglijkheid van het lichaam. Het mooie aan de osteopathie is dat de osteopaat het lichaam niet herstelt, maar indien je de juiste bewegingsproblemen losmaakt, het lichaam het zelf doet!”

“Osteopathie is een therapie waarbij je snel resultaat verwacht. Dit werkt onzettend motiverend voor mij. Mede daarom behandel ik zo graag kinderen. Bij kinderen zie je zelden chronische klachten en ze beschikken over een groot zelfherstellend vermogen, waardoor positief resultaat vaak nog sneller bereikt wordt.”